sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Snorklausta Port Bartonissa


Port Bartonissa on tarjolla neljä erilaista saarihyppelyretkeä. Jokainen oli saman hintainen, 700 pesoa eli 14 euroa sisältäen lounaan ja snorklausmaskin vuokran. Varasin omani suoraan hotellilta, jonka tiedoissa mainittiin, että minimi henkilömäärä on kolme. Niinpä aloitin selvittelyn sillä, mikä retkistä toteutuisi. A- ja B-retket olivat molemmat toteutumassa, joten valitsin B:n, sillä silloin olisi parempi mahdollisuus nähdä kilpikonnia.

Aamulla keräännyimme hotellin edustalle odottamaan noutajaa. Selvisi, että kanssani B-retkelle tuleva pariskunta oli Suomesta. Vaihdoimme kielen siis lennosta suomeksi. Kapteenin vihdoin tultua noutamaan meitä, tuli hänelle esittää paikallinen luontomatkailukortti tai ostaa sellainen 1 euron hintaan. Samalla selvisi, että vaikka molemmille retkille oli ilmoittautunut minimimäärä eli kolme henkeä, oli retket päätetty yhdistää ja niin hyppäsimme kaikki samaan veneeseen.



Nopeasti selvisi, kuinka mukava porukka meillä olikaan kasassa. Suomalaisten lisäksi Belgia, Saksa ja Intia olivat edustettuina. Kaksi ensimmäistä snorklauspaikkaa olivat melko lähellä toisiaan. Vesi oli todella kirkasta, mutta siellä uiskenteli harmittavan paljon meduusoiden sukulaisia, jotka polttelivat pienesti ihoa. Onneksi olin ottanut uimapaidan mukaan, joka suojasi yläkroppaa.



Korallit olivat näillä paikoilla ihan näyttäviä, mutta kaloja oli yllättävän vähän. Seuraavaksi oli vuorossa German Island, joka olikin snorklauksen sijasta lähinnä lounaspaikka. Kapteeni grillasi meille kaverinsa kanssa hyvät sapuskat, joita odotellessamme rentouduimme hiekkarannalla.



Exotic Islandilla jouduin pettymään snorklaukseen – koralli oli kuollutta. Twin Reef oli jo parempi kohde, muttei mitenkään upea. Ilmeisesti jossain kohtaa oli kuitenkin ollut paljon hienoja kaloja, jotka osa oli nähnyt. Itse aloin olemaan sen verran tympiintynyt meduusan kavereihin, etten uinut ihan niin pitkälle.

Harmikseni yhtään kilpikonnaa en nähnyt, mutta muuten päivä oli onnistunut. Ei ihan Ison Valliriutan tai edes Malesian veroinen snorklauskohde, mutta kuitenkin hyvä. Toki osin pilvinen sää vaikutti myös väreihin.

3 kommenttia:

Anna / Muuttolintu kirjoitti...

Ihanan näköistä, vähän jäi harmittamaan että meidän Palawanin reissulla Port Barton jäi väliin, mutta ehkä me lähdetään sinne vielä joskus toisen kerran.

saija - elämyksiä elämään kirjoitti...

Suosittelen Port Bartonia! Itse tykkäsin siitä enemmän kuin El Nidosta. Tein juuri erillisen postauksen vielä Port Bartonista, jos haluat vilkaista.

Anonyymi kirjoitti...

Itse teimme San Vicentestä käsin retken samoihin maisemiin helmikuun puolivälissä. Siellä mainostettiin juuri German Islandia kilpikonna paikkana ja juuri siellä näin reissun ensimmäisen kilpikonnan. Tarkkaa paikkaa kilpikonnien näkemiseen ei vain kukaan oikein tuntunut tietävän itse saarella. Paikka oli tuon alimmaisen kuvan edustalla, riutan ja hiekan yhtymäkohdassa lähellä tuota oikealla olevaa viereistä saarta. Varsin haastava paikka snorklata pitkän uintimatkan tähden. Mutta myös Twin reeffillä näimme yhden kilpikonnan. Yleisesti ottaen niiden näkemiseen kuulemma aikainen aamu on paras aika.