perjantai 12. helmikuuta 2016

Tuliperäinen maa luo upeat värit


Pohjoissaari on erittäin tuliperäistä aluetta. Kuumimmat alueet löytyvät Taupon ja Rotoruan ympäristöstä sekä White Island -nimiseltä saarelta, jossa myös kävin. Siitä lisää seuraavassa postauksessa.

Wai-o-Tapu on yksi pohjoissaaren tunnetuimmista ja suosituimmista turistikohteista. Se sijaitsee Taupon ja Rotoruan välissä. Itse nappasin kuljetuksen Rotoruasta bookme-sivuston kautta, joka antoi jälleen mukavan alennuksen.

Olin kuullut paikasta kehuja ja odotukset vain nousivat, kun Taupon emäntäni kehui, että jos ehtii käydä vain yhdessä Rotoruan nähtävyydessä, kannattaa valita Wai-o-Tapu.

Matka kuumien lähteiden puistoon vei noin 40 minuuttia. Kuski vei meidät ensiksi katsomaan mutalampea, joka sijaitsee luonnonpuistossa, mutta maksullisen alueen ulkopuolella. Mutainen vesi poksahteli tiheään tahtiin ja lammen pinnasta nousi myös höyryä. Vesi on tyypillisesti noin 80 asteista. Lyhyen valokuvauspysähdyksen jälkeen suuntasimme katsomaan geysirin purkautumista. Se purkautuu päivittäin klo 10.15. Turisteja varten oli rakennettu iso amfi ja työntekijä kertoi hieman alueen historiasta, ennenkuin pudotti (ilmeisesti) lipeää geysiriin saaden sen näin purkautumaan.








Näytöksen jälkeen ajoimme varsinaisen puiston portille. Puistoon oli luotu kolme kävelyreittiä, jotka linkittyivät toisiinsa. Koko kierroksen tekemiseen menisi 75 minuuttia, joten meillä oli hyvin aikaa kiertää koko puisto ennen paluumatkaa.

Puistossa sai monipuolisen käsityksen siitä, mitä tuliperäinen maa tarkoittaa ja miten eri tavoin se voi käyttäytyä. Oli erilaisia kuumia altaita, mutakuoppia, kuin järviäkin.







Ehdottomasti upein ja kuvatuin nähtävyys oli shampanja-allas. Kuuma allas oli reunoiltaan upean punainen ja vedenpinta kupli hieman. Lämmin höyry nousi altaasta.






Puisto oli muuten upea ja mielenkiintoinen, mutta itseäni häiritsi väentungos. Polut olivat todella täynnä, erityisesti aasialaiset olivat löytäneet paikalle. Todennäköisesti geysirin purkausnäytös tuo paikalle suurimman yleisöryntäyksen, joten jos olisin omalla autolla liikenteessä, menisin ennemmin puistoon iltapäivällä. Geysirin purkausnäytös ei ollut niin erikoinen, etteikö sitä voisi jättää väliin.

Ei kommentteja: